Contact06 53 77 43 36

Programma ‘Van Oud naar Nieuw’

In ons programma 'Van oude donateurs naar nieuwe donateurs’ helpen we goede doelen die te kampen hebben met teruglopende inkomsten uit donaties. Twee op de drie ondervraagden denken bovendien dat goede doelen minder geld van particulieren zullen krijgen. Dat blijkt uit onderzoek in opdracht van adviesbureau PWC onder ruim 2200 Nederlanders.

Geen geld meer doneren

Ondanks de economische crisis is geldgebrek volgens het onderzoek niet de hoofdreden om geen geld meer te doneren. Een belangrijkere reden om donaties aan een goed doel stop te zetten is dat men het niet meer eens is met de manier waarop een donatie wordt besteed. Ook als er te veel aan de strijkstok blijft hangen of als een goed doel negatief in de publiciteit komt bedenken consumenten zich. Daar komt bij dat zeker nieuwe generaties zich liever niet vastleggen op 1 specifieke organisatie en voortdurend switchen van project naar project.

Minder geven, meer investeren

Nederlanders geven gul als het gaat om noodhulp. Zoals bij een plotselinge aardbeving, een tsunami. Maar jaar in, jaar uit, blijven geven aan projecten waar geen einde aan lijkt te komen?

Wij zien een beweging van geven naar investeren. Je helpt in korte tijd een project van de grond te komen, en daarna mag je er van uit gaan dat het project op eigen benen kan staan. Donateurs zullen op termijn geen jarenlange melkkoe meer willen zijn, maar een heldere, afgebakende rol willen spelen in een duidelijk project.

Hoe kan Lafjoetoe Services u helpen?

We hebben een uniek transitieprogramma ontwikkeld. We hebben het de werktitel “Van oud naar nieuw” gegeven. Het programma bestaat uit drie stappen die we samen met u doorakkeren. Eigenlijk zijn de drie stappen drie vragen, die we zo duidelijk mogelijk gaan beantwoorden. En met duidelijk bedoelen wij ook echt duidelijk…

Op basis van drie gesprekken (waarin natuurlijk ook andere aspecten aan de orde kunnen komen) maken wij een analyse en aanbeveling voor u. Concreet zullen wij u voorstellen doen om stap voor stap in te spelen op een toekomst waarin u steeds minder afhankelijk bent (of moet zijn) van (vaste) donateurs. U bent daarna vrij om met ons die voorstellen ook uit te voeren, dat geheel in eigen beheer te doen of dat aan andere bureaus uit te besteden.

Maak een afspraak. We praten graag met je door over de mogelijkheden van het programma ‘Van oud naar nieuw’ voor jouw organisatie.

De kosten van het programma ‘Van Oud naar Nieuw’ zijn € 795, -- incl. btw. Dat is inclusief de drie gespreksrondes (3 x 2 uur), de eindrapportage met concrete voorstellen en een afrondende bespreking.