Contact06 53 77 43 36

Programma Organisatie Ontwikkeling

Nogal wat organisaties willen ‘vernieuwen’. Wij spreken liever over ‘ontwikkelen’. We kijken naar visie, missie, beleid, strategie en uitvoering. Altijd met respect voor wat al bereikt is en voor de mensen die al betrokken zijn. Daarom zijn we geen voorstanders van reorganisaties, waarin mensen verplaatst worden of worden afgeserveerd. Liever kiezen we voor ontwikkelen, behouden we het goede en geven we nieuwe kansen de ruimte.

Ons Ontwikkelingstraject

Omdat in elke organisatie de vragen anders zullen zijn kunnen we niet snel een vast model geven. Wel hebben we een vaste volgorde waarin we werken. We stellen eerst samen met u de vraag of de vragen vast. Waar zit met andere woorden een probleem? Daarna gaan we op allerlei creatieve manieren kijken naar de visie en de missie van uw organisatie. Want daar ligt het startpunt. En we kijken naar u, als leider van de organisatie. En naar het managementteam, als dat aanwezig is. Want ook dat is onze stelling: de meeste problemen ontstaan niet op de werkvloer maar in de top…

Ook toe aan vernieuwing, eh.. ontwikkeling?

We kunnen het traject in ‘hapklare’ brokken serveren. Als eerste kunnen we een gerichte ‘APK’ doen, een scan van hoe uw organisatie er in hoofdlijnen voor staat. Afhankelijk van de bevindingen kunnen we met elkaar verder het ontwikkelingstraject in of niet. Praat gerust eens met ons vrijblijvend over de mogelijkheden.